Tutustu projekti-insinöörin arkeen Hausialla

Mikä on koulutuksesi? Olen koulutukseltani diplomi-insinööri

Minkälainen on urapolkusi tähän mennessä? Aloitin rakennusalan työt vaahtosammuttimen kokoisena siivojana isäni työmailla. Siitä etenin aina kesätöiden kokemusten kautta remonttimieheksi ennen armeijaan lähtöä. Aloitin 21 vuotiaana opinnot TKK:lla Otaniemessä ja olin kolmena vuotena Helsingin kaupungilla työnjohtajana ja lopuksi tarjousinsinöörinä tarjoamassa kaupungin urakoita. Tämän jälkeen olin viisi vuotta Skanskalla töissä tuotantoinsinöörinä. Vastasin toimitilapuolella mm. suurien kauppakeskushankkeiden hankinnoista ja muutostöistä, sekä kustannusseurannasta ja olin muutamissa mielenkiintoisissa kehityshankkeissa mukana. Aloitin työt Hausialla loppuvuodesta 2015 ja vastaan pääosin nykyään Hausian RS-kohteiden suunnittelun ohjauksesta.

 

Mitä työtehtäviä projekti-insinöörille Hausiassa kuuluu? Työni koostuu pääsääntöisesti töistä, joita tehdään ennen kuin kohteen rakennuslupa on saatu. Olen mukana hankkeissa jo kaavavaiheessa ja kaavan muututtua vahvaksi palkkaan kohteeseen pääsuunnittelijan, jonka kanssa käyn läpi Hausian vaatimukset hankkeelle ja kommentoin suunnittelijan luonnoksia projektikehityksemme kanssa. Tämän jälkeen kilpailutan erikoissuunnittelijat hankkeeseen ja johdan suunnitteluryhmää. Silloin kun kohteen rakennuslupa on saatu, luovutan kohteen pääsääntöisesti työpäällikölle, mutta seuraan kohteita tietysti loppuun asti omalta osaltani.

 

Kuvaile tavanomainen työpäiväsi? Tulen töihin noin klo 7 – 8 maissa aamulla ja selaan illalla tulleet sähköpostit läpi ja kommentoin niitä. Varaan mahdolliset palaverit alkamaan aikaisintaan klo 9 eteenpäin, sillä haluan aamulla rauhassa valmistautua päivän palavereihin. Suunnittelukokoukset voivat kestää parista tunnista viiteen tuntiin ja suunnitelmakatselmus kestää yleensä koko päivän. Palaverien jälkeen valmistelen monesti seuraavan päivän asioita ja pääsen monesti tekemään paperitöitä, kuten esimerkiksi suunnitteluohjeita, konsulttisopimuksia, pöytäkirjoja ja muistioita sekä kaavavaiheen selvityksiä.

 

Mikä on parasta työssäsi? Projektisuunnitelman teko ja valvonta, että kaikki toteutuu oman suunnitelman mukaisesti. Lisäksi rakennushankkeen suuren kokonaisuuden yksinkertaistaminen ja jakaminen pieniin osiin, sekä sen punaisen langan löytäminen.

 

Mikä on haastavinta työssäsi? Työtehtäväni on kokonaisuudessaan haastava ja juuri siitä pidänkin. Yksikään päivä ei ole samanlainen ja jokaisessa hankkeessa on omat pähkinät purtavaksi.

 

Mikä on työmottosi? Kehitä ja haasta itseäsi jatkuvasti ja ole kiinnostunut oppimaan uutta. Aloita jokainen päivä sillä ajatuksella, että tänään opin taas yhden tärkeän asian elämässä.

 

Missä näet itsesi viiden vuoden päästä? Näen itseni projektikehityksen ja -suunnittelun parissa ja mielenkiintoisten hankkeiden vetäjänä Hausialla.