Whistleblowing

Whistleblowing -ilmoituskanava

Whistleblowing -menettelyssä on kyse siitä, että väärinkäytösepäilyjä, muita rikkomuksia tai sääntelyn vastaista toimintaa havaitsevien käytössä on luottamuksellinen kanava, jonka kautta tavoitetaan riippumaton toiminto. Otamme väärinkäytösepäilyt vakavasti ja haluamme tarjota helpon sekä luottamuksellisen kanavan niiden esiintuomiseen.

Mistä tapauksista minun tulisi ilmoittaa ja mitä kautta?

Toivomme, että nostat esiin mahdolliset väärinkäytösepäilysi. Tällaisia väärinkäytöksiä tai rikkomuksia saattavat olla esimerkiksi toimihenkilön petollinen, epärehellinen, laiton tai epäeettinen toiminta tai käytös tai muu säännösten tai määräysten vastainen toiminta. Ilmoittajan ei tarvitse kyetä esittämään epäilyään todeksi, mutta ilmoitus tulee jättää vain vilpittömässä mielessä. Whistleblowing-kanava on tarkoitettu ainoastaan väärinkäytösepäilyistä ilmoittamiseen. Ilmoituskanavaa ei ole tarkoitettu asiakaspalautteen antamiseen tai reklamointiin.

Ilmoituksen käsittely ja luottamuksellisuus

Whistleblowing-kanavamme on anonyymi ja se perustuu suojattuun ja salattuun palveluun, jonka tuottaa WhistlePro (www.whistlepro.fi). Kanavassa ei tallennu tietoja, joiden perusteella viestin lähettänyt henkilö olisi mahdollista tunnistaa. Whistleblowing-kanavaan tulleita ilmoituksia käsittelevät vain määrätyt, nimetyt henkilöt ja käsittely on luottamuksellista. Luottamuksellisuus pätee myös silloin, kun ilmoittaja tuo itse henkilöllisyytensä esiin.

Ilmoittaja saa ilmoitusta tehdessään henkilökohtaisen linkin, joka tulee tallentaa ja jonka kautta pääsee seuraamaan ilmoituksen käsittelyä ja keskustella käsittelijän kanssa.

Huomaathan, että ilmoitusta jättäessäsi sinun täytyy tallentaa linkki leikepöydälle ennen kuin pystyt jatkamaan keskusteluikkunaan. Koska järjestelmä ei tallenna mitään tietoja sinusta, emme pysty lähettämään sinulle viestiä, kun käsittelijämme vastaa sinulle, joten muista kirjautua järjestelmään ajoittain tarkistaaksesi tilanteen. Mikäli hukkaat linkin, et pysty enää kirjautumaan vanhaan keskusteluun, mutta voit tehdä uuden ilmoituksen ja kertoa siinä tilanteen ja jatkaa keskustelua käsittelijän kanssa uudessa linkissä.