”Tulin kuin mummolaan”

aulis ketolainen kasvokuva pieniTuorein hausialainen toimistonväestä on Aulis Ketolainen. Kun on Kesälahdelta kotoisin, on luonteessa lempeää lupsakkuutta ja avoimuutta, mutta työssään Aulis on myös määrätietoinen mies. Hausiaan hänet on palkattu tuotantojohtajan nimikkeellä, mutta mielessä ei selvästikään pyöri pelkästään numerot, vaan ihmiset. Sillä ihmiset työn tekevät, eivät numerot.

– Minun tehtäväni on muuan muassa saada työmaiden toimintaan selkeyttä ja johdonmukaisuutta. Työaikaani en todellakaan vietä siksi pelkästään konttorilla, vaan hyvin paljon työmailla. Kaikilla tulee olla kokonaisnäkemys siitä, mihin tässä ollaan menossa. Silloin oman osuuden tekeminenkin tuntuu mielekkäämmältä, Aulis kertoo.

Auliksella on pitkä kokemus rakennusalalta. Ura on kulkenut Polarin ja Skanskan kautta SRV:lle ja nyt Hausiaan. Tuttuja on ympäri ämpäri ja alan verkosto on laaja. Tämän tuloksena syntyy Hausiallekin varmasti paljon hyvää jo pelkästään rekrytointia ja urakoitsijoiden löytämistä ajatellen. Työpestit ovat olleet kaikissa paikoissa pitkät. Syyn siihen Aulis löytää hienoista työtiimeistä, joiden vuoksi työssä on voinut viihtyä hyvin.

– Kukaan ei ole yksin mitään, mutta porukassa hommat alkavat toimia.

Ongelmia työmailla aiheuttaa usein se, etteivät ihmiset tunne toisiaan. Kun työväkeäkin aina välillä vaihtuu ja koronakin pääsi murjomaan kanssakäymistä, puhuminen toiselle voi olla hankalaa. Puhuminen on tärkeää, sillä työmailla on käsiteltävä vaikeitakin asioita.

– On tärkeää ansaita luottamus, ja se tulee vain tekojen kautta. Pyrin olemaan tasapuolinen, auttamaan ihmisiä tekemään työtään paremmin ja siten viihtymäänkin paremmin työnsä äärellä. Lupaan pitää ihmisten puolta.

Aulis on saanut hienon vastaanoton Hausiassa ja kokenut olevansa arvostettu.

– Kun tulin ovesta sisään ensimmäisenä työpäivänä 3.10., koin, että tulin kuin mummolaan. Niin mukavalta se tuntui.