Tonttikilpailun voittaja Hausia rakentaa pian koteja Tapiolan urheilupuistoon

Rakennusyhtiö Hausia on voittanut Espoon kaupungin tonttihintakilpailun ja ostaa rakennusoikeudeltaan 12 000 neliömetrin maa-alueen Tapiolasta, Urheilupuiston metroaseman vierestä. Jousenpuistoksi nimetylle alueelle nousee noin 200 kerrostalokotia, joiden asukkaita hemmotellaan erinomaisella ja aikaa kestävällä sijainnilla, jouhevilla liikenneyhteyksillä ja monipuolisilla palveluilla.

 Toimitusjohtaja Kari Kiviluoma on iloinen voitosta kilpailussa, jossa se peittosi seitsemän muuta tarjoajaa.

– Hankinta on täysin strategiamme mukainen, sillä me etsimme jatkuvasti hyvien palvelujen ja liikenneyhteyksien ääreltä tonttihelmiä, joihin tulevat alueella asuvat voisivat olla enemmän kuin tyytyväisiä.

Jousenpuisto on Tapiolassa tulevaisuuden rakentamistakin ajatellen erinomaisella paikalla, sillä Urheilupuiston metroasema on muuttanut alueen sekä toiminnallista että liikenteellistä painopistettä. Tapiolaan pääsee 2 minuutissa, Matinkylään ja Aalto-yliopistolle 3:ssa, Keilaniemeen 6:ssa ja Helsingin keskustaankin 16 minuutissa.

Jousenpuisto on myös erinomainen asuinpaikka lapsiperheille. Parin sadan metrin päähän rakentuu koulu, johon lapset pääsevät katuja ylittämättä. Alueella toimii jo päivittäistavarakauppa. Lähialueella, askeleen päässä palvelujen määrä monipuolistuu ja moninkertaistuu. Autopaikat ovat maanalaisessa autotallissa, joten piha-alueet jäävät täysin asukkaiden käyttöön. Tämä vaikuttaa suuresti arjen turvallisuuteen ja kodin pihapiirin rauhallisuuteen.

– Pandemian aika on yhä selkeämmin korostanut kodin, sen toimivuuden ja siellä viihtymisen merkitystä. Me panostamme kotien suunnitteluun ja rakentamiseen toden teolla. Valitsemme asuntoihin materiaaleja ja ratkaisuja, jotka ovat yleisesti käytössä olevia astetta parempia. Siksi myös uskallamme antaa asunnoillemme 10 vuoden lisätakuun haastaville rakenteille työmme korkean laadun osoituksena.

Espoolaisella Hausialla on tällä hetkellä rakenteilla pääkaupunkiseudulla 650 asuntoa, joiden arvon odotetaan kasvavan vuosien saatossa niin rakentamisen laadun kuin sijaintinsakin johdosta.

– Oli koronaa tai ei, ihminen tarvitsee oman turvasatamansa – kodin –  ja me rakennamme sen hänelle

 

 

Karttakuva: Espoon kaupungin hintakilpailuasiakirja

Havainnekuva: Arkkitehtiryhmä A6