Laatutavoitteet saavutettiin: Hausia maksaa täydet tulospalkkiot nousseesta laatutasosta

Hausia asetti kuluvan vuoden tavoitteeksi nostaa laadukkaan tekemisen jokaisen hausialaisen ykkösprioriteetiksi. Tulokset ovat vahvistuneet erinomaisiksi ja siitä rapsahtaa hyvää laaduntekijöille – kuten Hausian mielestä kuuluukin ja se solmi sopimuksen henkilöstönsä ryhmäeläkevakuutuksesta.

Rakennusyhtiö Hausia haluaa profiloitua rakentamisen laatujohtajaksi Suomessa. Tähän tarvitaan ammattitaitoista, osaavaa ja motivoitunut henkilökuntaa. Työn arjessa laatujohtajuuden toteutuminen edellyttää yritykseltä aitoa kiinnostusta ja huolenpitoa työntekijöistään ja jokaisen työntekijän omaehtoista tarkkailua omasta ja muiden tekemisestä.

– Olin sopinut työtekijöiden kanssa, että jos oman tekeminen laatu nostetaan tavoiteltuun tasoon, Hausia palkitsee, toimitusjohtaja Kari Kiviluoma sanoo tyytyväisenä ja viittaa pöydällä oleviin papereihin.

Tulokset kertovat laadukkaan työn lisäksi myös talouden vahvistumisesta tilikausi tilikaudelta. Nyt on lupausten lunastuksen aika.

Ryhmäeläkevakuutus osana tulospalkkiota

Osana tiukkaa laadunvalvontaa yritys on lanseerannut jo aiemmin – ensimmäisenä Suomessa – 10 vuoden lisätakuun, jonka se kohdentaa haastaviin rakenteisiin. Tämä ja henkilöstön sitoutuminen korkean laadun vaatimuksiin sai Kiviluoman miettimään uusiksi tulospalkkiokäytännettä.

Handelsbankenin myyntijohtaja Niko Toiviainen kutsuttiin kylään. Sopimus allekirjoitettiin ja Hausia sijoittaa ryhmäeläkevakuutukseen jokaisen Hausian vakituisen toimihenkilön puolesta sovittujen tulospalkkioperusteiden mukaisesti. Kerrytetyt säästöt mahdollistavat ja turvaavat työntekijöiden joustavamman eläkkeelle siirtymisen ja korottavat samalla eläkeajan tulotasoa.

– Me uskomme vilpittömästi siihen, että yrityksen menestyessä tulee sen työntekijöidenkin menestyä.