Hausia rakentaa Espooseen 200 vapaarahoitteista asuntoa uuden kauppakeskus Lippulaivan päälle

Hausia jatkaa vahvaa osallistumistaan Espoon asuntomarkkinoiden kehittämiseen ja on nyt mukana myös Lippulaivan kaupunkikehityshankkeessa.

Hausia on tehnyt Citycon Oyj:n kanssa esisopimuksen 8 750 kerrosneliön rakennusoikeudesta, joka mahdollistaa 12- ja 8-kerroksisten asuinkerrostalojen rakentamisen rakenteilla olevan kauppakeskus Lippulaivan päälle. Hausia rakentaa Lippulaivan välittömään yhteyteen kaksi asuinkerrostaloa, mikä tarkoittaa 200 uutta asuntoa espoolaisille.

– Kohteen sijainti ja tehty sopimus vastaavat erinomaisesti Hausian valitsemaa strategiaa vastata asukkaiden kysyntään rakentaa ja tarjota koteja halutuilta paikoilta monipuolisten palvelujen ja hyvien kulkuyhteyksien ääreltä, toimitusjohtaja Kari Kiviluoma toteaa.

Hankkeella on myös positiivinen vaikutus työllistämiseen.

– Olemme voineet rekrytoida jatkuvasti lisää henkilöstöä, jopa 25 %:n kasvuvauhdilla viimeisen vuoden aikana, ja sopimuksen myötä rekrytointitarve kasvaa edelleen, Kiviluoma iloitsee.

Lippulaiva paadysta 122020

(Kuva: Citycon)

Citycon Oyj tiedotti asiasta tänään näin:

CITYCON OYJ Lehdistötiedote 3.12.2020

Citycon on sopinut rakennusoikeuden myymisestä Hausialle Lippulaivan kaupunkikehityshankkeessa

Citycon ja rakennusliike Hausia ovat solmineet esisopimuksen, jonka mukaan Citycon myy Lippulaivan kehityshankkeesta rakennusoikeutta 8 750 kerrosneliötä. Voimassa olevan asemakaavan mukaan kyseinen rakennusoikeus mahdollistaa 12- ja 8-kerroksisten asuinkerrostalojen (noin 150 asuntoa) rakentamisen rakenteilla olevan kauppakeskus Lippulaivan päälle. Lippulaivan välittömään yhteyteen rakennetaan kaikkiaan kahdeksan asuinkerrostaloa, joihin tulee noin 550 uutta asuntoa. Loput kuusi asuinkerrostaloa jää Cityconille, ja niistä vähintään neljään asuinkerrostaloon on suunnitteilla vuokra-asuntoja, mikä monipuolistaa hankkeen tulovirtaa.

Citycon toteuttaa parhaillaan kauppakeskus Lippulaivan perusteellista uudelleenkehityshanketta, jossa puretun vanhan kauppakeskuksen paikalle rakennetaan parhaillaan kokonaan uusi, kaksi kertaa aiempaa suurempi moderni ja urbaani kaupunkikeskus, jossa kauppakeskuksen lisäksi on asuinkerrostaloja ja jonka yhteyteen tulee myös metroasema. Uudessa Lippulaivassa on 30 000 asuinneliön lisäksi kokonaisuudessaan noin 44 000 vuokrattavaa neliötä ja noin 100 erilaista liikettä, kahvilaa, ravintolaa, palvelua ja toimitilaa.

”Rakennusoikeuden myynti Hausialle tukee strategiaamme luoda monikäyttöisiä kaupunkikeskuksia. Tämän kohteen osalta toteutamme osan kohteista itse ja osan myymme kolmansille osapuolille. Lippulaivan yhteyteen sijoittuu myös Espoonlahden metroasema, mikä parantaa alueen saavutettavuutta asukkaille ja kauppakeskuksessa asioiville,” toteaa Cityconin kiinteistökehitysjohtaja Erik Lennhammar.

 

Lisätietoja:
Risto Seppo, kiinteistökehitysjohtaja
Puhelin 045 657 8990
risto.seppo@citycon.com

Kari Kiviluoma, Toimitusjohtaja, Hausia
Puhelin: 045 8533 533
kari.kiviluoma@hausia.fi