Hankintapäällikön työssä on vastuuta ja vapautta

Hankintapäällikkö Jussi Kärpänen on Hausiassa nyt kolmatta vuottaan. Toisen polven rakentamisen ammattilainen tykkää työstänsä valitsemallaan alalla ja elämä hymyilee vieläkin leveämmin, kun vapaa-aikana pääsee harrastamaan liikuntaa. Viime kesänä Jussia alkoi koukuttaa wakeboarding.

Mikä on koulutuksesi?

Olen rakennustekniikan diplomi-insinööri.

Minkälainen on urapolkusi tähän mennessä?

Aloitin rakennusalalla lukioon mennessä. Työskentelin lähinnä kaikki kesä- ja syyslomat rakennuksilla tehden kaikkea siivoamisesta pienimuotoisiin rakennustöihin. Armeijan jälkeen aloitin opinnot TKK:lla Otaniemessä.

Ennen Hausiaan tuloa toimin Espoon Asunnoilla rakennusteknisenä valvojana ja sitä aikaisemmin olin työmaainsinöörinä Hartelassa. Väliin mahtuu myös muutama vuosi start-up yrityksen puikoissa.

Mitä työtehtäviä hankintainsinöörille Hausiassa kuuluu?

Pähkinänkuoressa työtehtävät pyörivät hankintojen kilpailuttamisen, neuvotteluiden sekä sopimusten ympärillä, mutta toimenkuva on huomattavasti tätä laajempi. Rakennusliikkeen hankinnoilla rakentamisen alku ja keskivaiheilla määritellään ne taloudelliset raamit, jotka tarjoavat työmaiden toimihenkilöille työkalut suorittaa rakentaminen taloudellisesti kannattavasti.

Kuvaile tavanomainen työpäiväsi?

Tässä työssä jokainen päivä on hieman erilainen riippuen siitä alkaako päivä konttorilta vai työmaalta. Välillä päivä voi olla täyteen buukattu palavereilla ja toisinaan koko päivä voi koostua tietokoneen äärellä sähköpostiin vastailusta. Vaikka töiden viemistä kotiin paheksutaan yleisesti, niin saatan hyvin vastailla sähköposteihin illalla tai viikonloppuisin kännykällä. Ei siis ole poikkeuksellista, että minulta saattaa saada sähköpostia arkisin vielä klo 21 jälkeenkin.

Mikä on parasta työssäsi?

Vastuun tuoma vapaus.

Mikä on haastavinta työssäsi?

Kustannuspaineet ovat jatkuvasti keskiössä hankinnoissa. Varsinkin viime vuosien noususuhdanne on luonut erityisesti kustannuspaineita useammille hankinnoille.

Mikä on työmottosi?

Ota jokainen päivä haasteena, äläkä pidä mitään itsestäänselvyytenä.

Missä näet itsesi viiden vuoden päästä?

Tietenkin Hausiassa!

Katso tästä Jussin haastattelu.